Wat kunt u verwachten bij het zetten van een PMU behandeling?

Als u overweegt om permanente make up te plaatsen kunt u bij Micro Perfection terecht voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek.

Wij leggen u graag uit hoe een behandeling verloopt en of er geheel aan uw wensen voldaan kan worden. Tevens wordt er geanalyseerd wat de juiste pigmentkeuze en vorm voor uw gezicht geschikt zal zijn.

Wanneer u voor PMU kiest, is het prettig om verdoofd te worden. Omdat de verdoving een medische handeling en een geneesmiddel is, mogen wij (alle PMU salons) volgens de normen van de GGD niet meer in bezit zijn van enige verdoving. Daarom moet u dit aanvragen bij uw huisarts en deze verdoving op naam meenemen naar de salon.
Indien u komt voor PMU wenkbrauwen, kunt u dit drie kwartier van te voren aanbrengen met een dikke laag verdovingscrème. Mocht u gekozen hebben voor PMU eyeliner, dan zullen wij dit voor u doen.

Bij een PMU behandeling dient u als nieuwe klant een toestemmingsformulier in te vullen. Dit is een vragenlijst om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen, omdat PMU in enkele gevallen wordt afgeraden.

Direct na de behandeling is het resultaat iets donkerder dan gewenst, maar de huid zal zich snel en vanzelf herstellen. Deze donkere kleur ontstaat doordat de opperhuid zich volzuigt met pigment. Er vormt zich na de behandeling een dun korstje/schilfertjes op de behandelde huid, die vanaf de derde dag met kleine korreltjes begint los te laten. (let op! Laat de korstjes met rust en ga er niet aan zitten) Door de natuurlijke celvernieuwing wordt er namelijk een kleine hoeveelheid pigment op de opperhuid afgestoten.

Na de behandeling krijgt u een formulier met nazorginstructies en een verzorgingscrème mee naar huis. En er word een datum voor de nabehandeling met u afgesproken. Na 4 tot 6 weken komt u terug en kijken we samen naar het resultaat en of er wellicht iets bijgewerkt moet worden. De nazorginstructies dient u nauwkeurig op te volgen. Indien u deze goed naleeft, zult u vrijwel geen enkele hinder ondervinden en zal uw huid zich zonder problemen herstellen.

Let op! U mag 24 uur voor de behandeling géén alcohol of ibuprofen innemen.


Download de voor en nazorg formulier

Klik op de pdf bestand om te downloaden:

W3Schools        W3Schools