Wat is mogelijk met permanente make-up?
Permanente Make-up (PMU) is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect bijgewerkt te hebben. Bijkleuren met een potlood is niet meer nodig.

Doet het pijn?
Nee, maar het zetten van permanente make-up is niet gevoelloos. Het is lastig om daar algemene uitspraken over doen, want pijn is iets subjectiefs. Als u dit wenst, wordt er vooraf een verdovende crème aangebracht. Die crème kunt op recept bij de huisarts halen.

Is permanente make-up veilig?
Het is bewezen dat PMU geen schade toebrengt aan de gezondheid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Vandaar dat altijd eerst het “informent consent formulier” moet worden ingevuld, zodat wij de medische achtergrond kunnen achterhalen en hier op een veilige en verantwoorde manier mee om kunnen gaan.

Hoe lang blijft permanente make-up goed?

Permanente make-up blijft niet voor altijd, het zal na verloop van tijd licht vervagen. Dat vervagen gaat heel geleidelijk. Meestal gaat er wel 1 tot 5 jaar overheen. Het aantal jaar is afhankelijk van de pigmentkleur die we gebruiken. Wanneer u de kleur niet mooi meer vindt, of u gaat het alweer zelf bijtekenen, dan kunnen wij de kleur opfrissen/bijkleuren. Daar is slechts 1 behandeling voor nodig.

Waarom vervaagt permanente make-up?
Dat komt door zonlicht en door de natuurlijke vernieuwing van de huid.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?
Tussen elke behandeling zit een periode van 4 tot 6 weken.

Kan ik nog gewone make-up gebruiken?
Ja, dat kan. Doe het alleen niet direct na de behandeling, maar pas na 5 dagen.

Is het eindresultaat direct zichtbaar?
Nee. Het eindresultaat is pas zichtbaar na 1 tot 2 weken. De huid is na de behandeling licht gezwollen en in het begin, na de behandeling, is de kleur van de pigmentatie donkerder. Dat wordt gemiddeld nog zo’n 40 procent lichter.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?
Nee, onze specialiste brengt (vrijblijvend) advies uit en vertelt u over de diverse kleuren en hun uitwerking op verschillende soorten huidtypen.

Kan ik mijn permanente make-up tijdens de vakantie beschermen?
Ja, dat kan en is zeer gewenst. Zonlicht is niet goed voor permanente make-up. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat het pigment in de wenkbrauw vervaagt. Gaat u fietsen, wandelen, zonnen of zwemmen smeer uw wenkbrauwen dan in met sunblock.

Kan iedereen een permanente make - up behandeling ondergaan?
Helaas is niet iedereen geschikt voor een permanente make up behandeling. Als je zwanger bent wordt er niet behandeld. Bij bepaalde huidaandoeningen rondom de ogen, oa eczeem wordt ook niet behandeld. Bij de volgende aandoeningen kan niet behandeld worden tenzij je aantoonbaar toestemming hebt van de huisarts: Chronische huidaandoeningen (oa. Psoriasis, eczeem), Hemofilie (stollingsproblemen), Pathologische wondgenezing (slechte wondgenezing), Imuun stoornissen (infectie- en onstekingsgevaar), Suikerziekte/ diabetes (slechte wondgenezing, bloedingen), Hart en vaatafwijkingen. Voor vragen en informatie hierover kunt u contact opnemen met uw huisarts..


Hoe zien de wenkbrauwen er direct na de behandeling uit?
De wenkbrauwen zullen er net na de behandeling donkerder uitzien, doordat het pigment ook nog op de huid ligt. En in enkele gevallen wat gezwollen zijn. Houd er rekening mee dat de behandelde huid minimaal 5 dagen niet nat mag worden. Let op tijdens het douchen. Plan geen zwembad en sauna bezoeken in tijdens deze periode en probeer rustig aan te doen tijdens het sporten in verband met het zweten. Daarnaast krijgt u een zalfje mee waarmee u de wenkbrauwen 1 keer per dag, 5 dagen lang na de behandeling, mee moet insmeren.

Hoelang duurt het genezingsproces?
De genezing van de huid duurt ongeveer 2 tot 3 weken, dan is de uiteindelijke kleur ook zichtbaar.

Wat is een nabehandeling/ touch - up?
Om zo lang mogelijk plezier van uw wenkbrauwen te hebben, zult ongeveer elk jaar een nabehandeling, ook wel touch- up genoemd, nodig hebben, dit is wanneer u de oude vorm bijgewerkt wil hebben. Mocht u een nieuwe vorm willen, bijvoorbeeld een bredere of langere wenkbrauwen dan zult je meer dan 1 nabehandeling nodig hebben.

Waarom pakt permanente make - up niet bij iedereen even goed?
Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. Net na de behandeling is de kleur van de wenkbrauwen veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Dit komt omdat er nog pigment op de huid ligt. De weken hierna zal de kleur ook lichter worden door de natuurlijke celvernieuwing van de huid, waardoor deze tot 50% lichter kan uitvallen. Maar dit verschilt per persoon. De een heeft veel afstoot van het pigment, de ander haast niet. Het soort huid, medicijn gebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn. Ook als de huid bloed tijdens de behandeling kan dit ervoor zorgen dat het pigment zich niet goed kan hechten in de huid. Bij de nabehandeling, die na 6 weken zal plaatsvinden, kunnen de wenkbrauwen weer wat aangezet en bijgewerkt worden.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?
Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste 5-10 dagen ‘s avonds enkel een dun laagje onze creme dat we meegeven op de behandelde huid aan te brengen, en daarnaast tijdens het douche. De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat u huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. Vermijd eerste week na de behandeling de zonnebank en ook de natuurlijke zon. Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen.

LET OP: Mocht u bij een of andere redenen tussen 8 en 10 weken de nabehandeling niet kunnen komen door bijvoorbeeld zwangerschap/ prive omstandigheden, dan vervalt de tweede behandeling na 12 weken.

Heeft u nog vragen? stel ze gerust via mail, whatsapp of neem telefonisch contact met ons op.